Att måla naglarna på bästa sätt

Alla kan vi tycka ett det är svårt att få till ett bra resultat när man målar naglarna. Här tar vi upp några enkla tipps för att få till ett jämnt och snyggt resultat.

Börja med att se till att naglarna är rena innan applicering av underlack. Det gör du på bästa sätt med en nagllacksremover utan aceton.

Där efter lägger du på ett tunt lager med underlack. Efter det går du på med nagellacket på en gång.  Som regel när du applicerar någon form av lack på naglarna ska du försöka att göra det med så få stråk som möjligt, hellst tre, så att du får tunna lager. Lägg alltså hellre på ett tunt lager extra för ett jämnare resultat än att få tjocka och ojämna lager.  En till fördel är att lacken torkar snabbare om du målar tunt.

Att applicera lack på rätt sätt

Var inte rädd för att måla utanför naglarna, om du gör det är det bara att använda en så kallad orangesticka. Med orangestickan kan du lätt ta bort överflödet som hamnat på huden innan lacket hunnit stelna.

Om det dock stelnat till lite kan du ta lite nagellacksremover på en bomullspinne och försiktigt gnugga bort det som kommit utanför.

Efter nagellacket appliceras överlacket på en gång i tre stråk.

Någon som lätt kan hända och som händer alla är att man kan komma åt lacket när det håller på att torka eller när man sitter och målar. Det lättaste sättet för att motverka dom små jacken eller klumparna som kan uppstå är att använda sig av lite saliv eller vatten. Man tar lite saliv på fingret och stryker lätt över jacket eller klumpen för att jämnatill ytan.

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *