Om tre märken

Mavala

Mavala startadede 1958 i Schweiz och grundades av Madelaine Van Landeghem. Mavala är känd för sina minilack som lanserades för 50 år sedan, redan 1962. Minilacken bestod till en början av en uppsättning röda och rosa toner som fortfarande används idag. Mavala valde att döpa ett av sina minilack till Moscow något som var extremt vågat på den tiden. Minilacken inne håller 5ml och är perfekta för den som älskar att byta nagellack. Ett lack räcker precis så länge att det är dags att pröva en ny färg!

Ett av deras senaste samarbeten är ”Jeans for Genes Day Collection” som är skapat för att stödja genetiska sjukdomar i Storbritannien. Jeans for Genes Day är en årlig insamlingskampanj för att samla in pengar till att förändra livet för barn med genetiska sjukdomar. För varje paket, vilket innehåller ett Super Base Coat 5ml, Denim blått nagellack 5ml och Top Coat fixator 5ml går 1 pundtill Jeans for Genes Day. http://www.jeansforgenesday.org/

Mavala Jeans for Genes

OPI

OPI coney island cotton candy

OPI, Odontorium Products Inc, startade 1981 och var på den tiden ett företag som sålde tandvårdsmaterial. Grundarna, George Schaeffer och Suzi Weiss-Fischmann upptäckte snabbt att nagelteknologer köpte akrylporslinet som användes till tandproteser för att skapa konstgjorda naglar. De såg en ny marknad födas och slog sig samman med en kemist och utvecklade “Rubber Band Special” vilket var ett akryl baserat på den dentalaformen men vidareutvecklat för att passa till konstnaglar.

OPI Alpine Snow

Schaeffer började sälja vidare det nya materialet till lokala nagelsalonger och karriären inom tandvårdsprodukter avslutades och istället blev de professionella nagelvårdsprodukterna deras specialitet.

OPI Big Appel Red

1989 expanderaden företaget och de lanserade sin första kollektion av nagellack. Idag har OPI gjort ett antal stora sammarbeten med olika märken, kändisar och filmstudios som t.ex Ford Mustang, Alice in Wonderland (2009), Shrek (2010), Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011), Katy Perry (2011), Disney Vintage Minnie Mouse (2012) mfl.

 

Essie

Essie Weingarten

Essie Weingarten grundade nagellacksmärket ”Essie” 1981 och hon började med att presentera 12 okonventionell färger i Las Vegas. Året därefter lanserades märkets första över- och underlack. Essie har haft stora framgångar och har prytt naglarna på kändisar och kungligheter. 1989 fick Essie en begäran om att skicka lacket ”Ballet Slippers” till Drottning Elizabeth II. I början av 1990 började salonger bli mycket populärt och företaget tog verkligen fart. Samlingen av nyanser växte till över 200 och Essie slog igenom stort i Japan, Frankrike och Storbritannien. Nagellacken är numera känt världen över och har även visats på Mercedes-Benz Fashion Week.

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *